Primátor Sniny nepodpísal dve uznesenia

20.02.2013 Snina

Snina - Primátor mesta Snina, Ing. Štefan Milovčík, nepodpísal z ostatného MsZ, konaného dňa 11. 2. 2013 dve uznesenia. Dal k tomu nasledovné stanovisko:
„Veľmi nerád a spravidla je to výnimka, že využívam možnosť, ktorá vyplýva zo zákona o obecnom zriadení, nepodpísať uznesenie schválené mestským zastupiteľstvom. Pri množstve prijatých uznesení nepodpísané uznesenia tvoria mizivé percento, možno promile.
V tomto prípade som nepodpísal uznesenie na dotáciu vo výške 16 000,- € pre ŠK SKÓRE pre projekt „Baráž ženy“ predovšetkým z dôvodu, že sa nachádzame len na začiatku roka, keď pred necelými dvoma mesiacmi bol schválený rozpočet, ktorý s takouto dotáciou nepočítal. Ak sa v budúcnosti preukáže, že projekt stojí na pevných základoch a v slovenskej extralige volejbalu ŠK SKÓRE môže dosahovať primerané výsledky a v rozpočte mesta si môžeme dovoliť na dotáciu ďalší športový klub, s radosťou takúto aktivitu podporím.
Ďalším nepodpísaným uznesením je uznesenie týkajúce sa stavebných úprav pre ZŠ na Ul. 1. mája v Snine vo výške 7 724,- €. Mám veľkú radosť, že sa nám podarilo v prechádzajúcich rokoch zrekonštruovať, tak ako v máloktorom meste na Slovensku, takmer všetky základné školy. ZŠ 1. mája bola medzi prvými rekonštruovanými. Rozhodnutie o dotácii takejto čiastky musí prejsť dôkladnou analýzou aj v náväznosti na potreby iných škôl a školských zariadení na území mesta tak, aby aj v tomto smere bola zabezpečená spravodlivosť a objektivita. Opäť ako v predchádzajúcom prípade, ak sa objektívne veci posúdia a ak to umožní rozpočet mesta, nič nebráni tomu, aby aj táto aktivita mohla byť podporená.“
 

Vyberte región